Aangrijpende verhalen over dementie

geplaatst op 3 augustus 2017
Aangrijpende verhalen over dementie

3-8-2017 | Hoe verdrietig ook, de verhalen van mensen (die leven) met dementie zijn heel bijzondere en aangrijpende verhalen. Die tekenen Lisette en Leonie op voor de Brabantse proeftuin dementie.

De Brabantse proeftuin dementie bundelt krachten om samen te innoveren in de dementiezorg. Zodat mensen met dementie en hun mantelzorgers een zo prettig mogelijk leven kunnen hebben. De proeftuin stelt de méns voorop. Daarom schrijven we naast artikelen over (landelijke) ontwikkelingen over dementie(zorg) en techniek/innovatie vooral ook verhalen over wat het nou echt betekent om te leven met dementie. Dat levert een groeiende reeks aangrijpende verhalen op. Tijdens de interviews moeten we af en toe ook zelf even flink slikken. Over de boodschap van Jan bijvoorbeeld, die vertelt dat hij zich een weduwnaar voelt van een levende overledene… je voelt zijn onmacht.

De verhalen staan op de site van de proeftuin. Tegen het eind van het jaar worden ze gebundeld in een digitaal magazine en in een boekje.