Alles over de samenwerking in Regio Amersfoort op 1 plek

geplaatst op 27 december 2022
Alles over de samenwerking in Regio Amersfoort op 1 plek

Van minimaal naar optimaal: die omwenteling maakte de site van Bureau Regio Amersfoort in 2022.

Een leeg scherm. Daar begon het mee. En heel, heel veel informatie. Over de woondeal. Over de inspanningen in het sociaal domein. Over economische ontwikkelingen. De energietransitie. Het ontwikkelbeeld en ‘Groen groeit mee’. Om maar wat thema’s en projecten te noemen die de zeven gemeenten in Regio Amersfoort samen oppakken. Waar ze trots op zijn. En dat willen ze delen. Dus of dat alles binnen vier maanden in korte, lekker leesbare teksten logisch gestructureerd op een nieuwe site kon. Ja natuurlijk! Bekijk de site hier >

RES-subsite

Ik sprak met projectleiders en strategisch adviseurs. Bladerde door rapporten en fotoarchieven. Verdiepte me in de transformatie van de jeugdhulp tot en met recreatie/toerisme. Ontrafelde de ontwikkelingen binnen verkeer en vervoer. Adviseerde over de juiste plek voor de documenten en de jaarplanning. Dacht een indeling uit voor het ledengedeelte en een efficiënte manier om maandelijks de vergaderstukken te uploaden. En tekende een boomdiagram voor de RES-subsite > Een mooie blauwdruk voor een apart onderdeel over de Regionale Energie Strategie binnen de hoofdstructuur. Met een een eigen karakter net even iets anders, maar wel duidelijk onderdeel van de moedersite.

Pareltje

Al doende groeide de site van Bureau Regio Amersfoort uit tot een pareltje. Een plek waar je alles kunt vinden over de vruchten van de samenwerking in de regio. Sterke teksten, mooie beelden, stabiele techniek: een fijne coproductie met officemanager Miranda Lamme en webman Elco van Berkel.