BRO-cursisten geven schrijfcursus een 8

geplaatst op 20 september 2022
BRO-cursisten geven schrijfcursus een 8

Twaalf BRO-adviseurs volgden de online cursus ‘Schrijf je eigen artikel’. Na afloop vulden ze een evaluatieformulier in. Ze deelden hun bevindingen, tips en beoordelingen met ons. We vroegen ze onder meer: wat hebben jullie geleerd? Voldeed de cursus aan je verwachtingen en vooral: heb jij je leerdoel(en) gehaald?

Het gemiddelde cijfer voor de cursus is een 8. De BRO-adviseurs wilden vooral leren aantrekkelijker te schrijven. Leesbaar, pakkend, niet wollig. Aansprekend en meer to-the-point. Best moeilijk als je jurist, bouwkundige of techneut bent. Maar ze slaagden allemaal!

Een greep uit de reacties

“Tijdens de cursus veel geleerd om me nog beter te realiseren hoe anderen de informatie tot zich nemen. Hierdoor ben ik nu bewuster aan het schrijven en maak ik nadere overwegingen wanneer ik weer eens een vakterm gebruik. Minder wollig maar actief!”

“Ik vond het heel leuk en heb veel geleerd! Ik kan nou geen tekst meer lezen zonder kriebels te krijgen om ‘m te gaan aanpassen…”

Aanrader?

Zou je de cursus aan iemand aanraden? was een van de evaluatievragen. Het antwoord was een volmondig ‘ja’: “Inhoudelijk een erg sterke cursus, die door de opzet online ook goed uitpakt. Daarnaast vond ik de begeleiding erg betrokken en benaderbaar.” En: “Leuke cursus die je ervan bewustmaakt dat het bereiken van en schrijven voor een bepaalde doelgroep soms wat extra aandacht verdient.”

We leren zelf ook

Die 8 is een heel mooie opsteker! We kregen ook nuttige tips. Die nemen we mee om nóg betere lessen te kunnen geven. Meest gehoord: een check-up na een tijdje, handvatten om het geleerde vast te houden, een leuke reminder, een spiekbriefje, even een klankbord. Een aantal tips brengen we meteen in de praktijk: alle cursisten krijgen tot het eind van het jaar individuele schrijfcoaching. En: álle medewerkers van BRO krijgen 10 keer een wekelijkse schrijftip via intranet.

Wil jij dat jouw collega’s ook fijn leren schrijven?

laten we eens kennismaken