Duizend bommen en granaten

geplaatst op 30 juli 2017
Duizend bommen en granaten

30-07-2017 | Wát een enorm omvangrijke en leuke opdracht voor de Zuiderwaterlinie: het schrijven van álle teksten voor de nieuwe website. Onder aanvoering van ‘generaal’ Janine met Lisette en Leonie in de voorste troepen maken we deze zomerperiode vele meters.

Het is de oudste, de langste en de meest benutte waterlinie van Nederland: de Zuiderwaterlinie. Fijnland tekstproducties schreef er in 2016 al een boek over: de inspiratie-atlas ‘een open boek’. Daar kunnen we nu veel informatie uit putten voor de nieuwe website.

Veel historie

De huidige site past niet langer meer bij de ambities van het samenwerkingsverband tussen de 25 partners achter de linie: beleven, samenwerken en informeren/leren. Voor de toeristische bezoeker is het belangrijk dat de aantrekkelijkheid van het gebied en de elf vestingsteden naar voren komt. Dat doen we door het verhaal achter de Zuiderwaterlinie te vertellen. Veel historie dus, over onder meer Menno van Coehoorn, de Tachtigjarige Oorlog, Ford de Roovere en de Gevangentorens. En veel tips waar het vandaag de dag goed toeven is voor recreatieve en cultuurhistorische doeleinden. En wat de (economische) kansen zijn voor de toekomst.

Samen met Connect

We werken in deze opdracht heel fijn samen met bureau Connect uit België, dat de hele coördinatie van de bouw van de website verzorgt. Wordt vervolgd als de nieuwe site online is!