Trotse sponsor van de Sosijn-bus

geplaatst op 19 januari 2018
Trotse sponsor van de Sosijn-bus

Wat fijn dat er vrijwilligers zijn zoals die van Sosijn. Zij bekommeren zich om kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Dat is goed voor de kinderen én ontlast hun ouders. Maar dan moet er wel geld zijn voor het vervoer. Fijnland is trotse sponsor van de Sosijn-bus.

De kinderen kunnen bij Sosijn spelen en logeren; door de week (al dan niet na school) en in het weekeinde. De vrijwilligers halen ze thuis op. Dat vraag om speciaal vervoer, dat ook nodig is voor de dagtripjes naar het bos of andere, leuke activiteiten. Sosijn had een bus, maar die was te kapot om nog te repareren. Er waren geen middelen om een nieuwe aan te schaffen. Daardoor dreigde dit mooie initiatief ter ziele te gaan.

Zorg en mobiliteit

Sosijn riep de hulp in van stichting mobiliteit voor iedereen (MVI). Die heeft bedrijven in de regio benadert voor de sponsoring van een nieuwe bus. Leonie werkt als tekstschrijver graag voor de zorgsector; Ronald zit helemaal in de vervoerswereld. Het past dus helemaal bij ons om bij te dragen aan deze zorgbus.