• Fijnland
  • FL nieuws
  • Workshop Creatief online schrijven: een snelkooksessie voor zorgadviseurs

Workshop Creatief online schrijven: een snelkooksessie voor zorgadviseurs

geplaatst op 1 december 2022
Workshop Creatief online schrijven: een snelkooksessie voor zorgadviseurs

De medewerkers van Mura Zorgadvies zijn altijd bezig met zorgideeën voor anderen, maar tijdens een ‘kantooravond’ was het tijd om eens voor zichzelf te zorgen. Met een hapje en een drankje, gezellige sinterklaasgedichten, en: een workshop om ze klaar te stomen om makkelijk lekker leesbare teksten voor internet te schrijven.

Namens de Fijnland academie toog Lisette naar de Betuwe. Daar serveerde ze royaal tips en handvatten tijdens een drie uur durende snelkooksessie. De zorgadviseurs gingen daarmee gelijk fanatiek aan de slag. Ze versloegen hun (denkbeeldige) knipperende cursor, vonden bruikbare alternatieven voor nota bene hun eigen jargon en tackelden passieve zinsconstructies totdat ze er zelf bijna bij neervielen 😄

Ook kregen ze uitleg over hoe je haastige internetlezers zo goed mogelijk kunt bedienen. Met al die verse kennis paraat namen de Mura-medewerkers elkaars teksten onder de loep. Een slimme truc waarmee je projectbeschrijvingen omtovert tot verhalen die echt bij de lezer binnenkomen, maakte deze avond helemaal af.

‘Nuttige avond met eye-openers’

En wat FIJN is het om dan de volgende ochtend zo’n mailtje van Mura’s communicatieadviseur Gitte van ’t Hof te krijgen: “We kunnen terugkijken op een geslaagde avond hoor! Mijn collega’s waren erg enthousiast en vonden het een hele nuttige avond met eyeopeners. En dat vond ik uiteraard ook. Een fijne ‘reset’ om met z’n allen weer aan het schrijven te gaan.”

Mura Zorgadvies en bureau De Redactie: bedankt dat we het vuur voor het schrijven mochten aanwakkeren!

Schrijftraining op maat

Jouw medewerkers ook in de snelkookpan bij de Fijnland academie? Of liever wat meer de tijd nemen in de slowcooker tijdens een cursustraject? Informeer naar een schrijftraining op maat. Bel met 06 200 25 404 of stuur een e-mail.