F|L tekstproducties

Vijf partners met samen meer dan een eeuw ervaring. Professionals die vanuit dezelfde visie altijd voor kwaliteit gaan. We:

groepsfoto-bewerkt• schrijven en redigeren alles wat los en vast zit;
• verdiepen ons in de wensen en boodschap van opdrachtgevers;
• adviseren hoe je een verhaal het best aan de doelgroep vertelt;
• nemen interviews af en gaan op reportage in binnen- en buitenland;
• vertalen taaie beleidsnotities tot pakkende verhalen;
• eindredigeren en coördineren magazines en boeken;
• zetten ontelbare puntjes op de i;
• leren jou lekker leesbaar te schrijven;
• maken filmpjes, foto’s, presentaties en websites.


Bekijk hoe dat uitpakt voor opdrachtgevers >

> op z'n Fijnlands

Betrokken en inspirerend. Betrokken bij de wereld om ons heen, en bij wat ons werk in die wereld kan betekenen. We hechten ook aan de zogenaamde kleine kwaliteit. Op tijd leveren. Korte lijnen in de samenwerking, en daarmee nauw contact houden over de voortgang. Nog even nabellen voor dat akkoord. Meteen het juiste lettertype. Hoe we dit kwaliteitsniveau bereiken? Je benadert Fijnland tekstproducties. De partners bekijken wie van hen over de expertise beschikt die het best aansluit bij de opdracht. Die partner brengt vervolgens offerte uit en klaart de klus. Als dat nuttig is, betrekt zij daarbij de partners van het samenwerkingsverband, of schakelt iemand uit onze vaste pool freelancers in. Zo krijg je als opdrachtgever de juiste expert voor de marktconforme prijs. Dát is op z'n Fijnlands. Met een platte organisatiestructuur. We werken al jaren samen en daar passen geen hiërarchische lijnen bij. Als we niet samen aan een opdracht werken dan volgen we elkaar kritisch. We houden elkaar scherp en lopen het werk nog even na voordat het naar de opdrachtgever gaat, om ook die laatste dubbele spatie te onderscheppen.

> in het Fijnlands

Tekstschrijven is meer dan informatie vergaren en de boodschap correct overbrengen. Het verhaal eráchter moet spreken en aanspreken. Alleen dan kunnen we jouw boodschap vertalen naar aantrekkelijke inhoud. Door je organisatie een duidelijk gezicht te geven, komt het daadwerkelijk tot interactie tussen jou en je doelgroepen. Om met al deze betrokkenen goed de dialoog te kunnen aangaan, is heldere communicatie nodig. Voor elke boodschap de passende tekst, aansluitend op de doelgroep. Dat betekent: multi- en crossmediaal denken. Natuurlijk voeren we tekstopdrachten snel en tot in de puntjes uit, in het Fijnlands: verfijnde teksten in krachtige taal.

We werken efficiënt door een product te leveren dat voor meerdere communicatiekanalen bruikbaar is (of kan worden). Door een tekst zó op te bouwen dat de inhoud met eenvoudige aanpassingen voor meerdere media gebruikt kan worden, besparen we tijd en geld van alle betrokkenen. Een verhaal voor een magazine leent zich omgebouwd ook voor webartikel, is zo vertaald naar een intranetbericht en de kern ervan kan op Facebook en Twitter.

> ervaring

De partners van F|L tekstproducties hebben in 2017 samen 122 jaar ervaring. Dat zijn bijna 45.000 dagen, waarin we meer dan tienduizend teksten schreven en redigeerden. Al die dagen zetten we ons maximaal in voor kwaliteit. En dat doen we nog steeds, met onverminderd enthousiasme. Van jubileumboeken tot magazines, van brochures en nieuwsbrieven tot artikelen voor dagbladen en huis-aan-huiskranten. Van beleidsnotities tot jaarverslagen. En van webmagazines en socialmediacontent tot voice-overteksten voor filmproducties en commercials. Dagen waarin we ons verdiepten in de wensen van onze opdrachtgevers, in hun boodschap, en hoe we die het best aan hun doelgroepen konden doorgeven. Waarin we interviews afnamen, op reportage waren in binnen- en buitenland, ons door beleidsnotities sloegen en waarin we communicatieplannen schreven én uitvoerden. Dagen waarin we eindredactie voerden, websites bouwden, samenwerkten met andere disciplines, karren trokken, paden effenden, pleonasmen ontmantelden en ontelbare puntjes op de i zetten. Ook hebben we ervaring met tekstproducties over de grens. Zo schrijven en redigeren we Engelstalige teksten voor onder meer brochures, websites, kranten en magazines, en voice-overteksten voor filmproducties. Gezien de toenemende internationale betrekkingen van bedrijven, kan Fijnland tekstproducties ook hierin van betekenis zijn.

> fijn netwerk

Daarnaast hebben we een krachtig netwerk van externe redacteuren, correctoren, tekstschrijvers, social media-experts, vormgevers, cameramensen, illustratoren, animators, fotografen en webdesigners. Een fijne kring professionals, fijne mensen, met wie we -letterlijk– kunnen lezen en schrijven. Om onze pennen en tarieven scherp te houden, werken wij met freelancers op junior-, medior- en seniorniveau:
Brabant Inzicht
Brabantse proeftuin dementie
Brabants VerkeersveiligheidsLabel
BRO
GGA Hart van Brabant
Hogeschool Utrecht
Klik voor wonen
Medical Media House
Midpoint Brabant
Nul verkeersdoden Brabant
Portretnet
provincie Noord-Brabant
Regio Hart van Brabant
R&P advies
Stadsplein Forum
station 88
STARS
Strigo
Techem
TotallyTraffic
waterschap Aa en Maas
werkplaats De Gruyter
Wonenbreburg
Woonnet Haaglanden
Zuiderwaterlinie
Zorgnetwerk Midden-Brabant
Begeleiding Startende Leraren
Hogeschool van Amsterdam