portfolio

website Regio Amersfoort

website Regio Amersfoort

Wat letterlijk begon met een leeg content-
managementsysteem en blanco worddocument, groeide in 4 maanden tijd uit tot de site van Bureau Regio Amersfoort die staat als een huis.

alle info onder 1 dak

Ik ben Aquafarmer

Ik ben Aquafarmer

Wat qua tijdspanne onmogelijk leek, lukte toch: een concept bedenken en uitwerken om bestuurders te betrekken bij het initiatief Aquafarm. Wat een fijne samenwerking!

lekker creatief bezig

klare taal vanuit de Omgevingswet

klare taal vanuit de Omgevingswet

Beleidsdocumenten die voortkomen uit de Omgevingswet vragen om veel vakspecialisten; zo ook om tekstschrijvers voor de klare taal. Zodat burgers begrijpen wat bestuurders beslissen.

voor Súdwest-Fryslân

toegankelijke mobiliteit

toegankelijke mobiliteit

Slimme mobiliteit moet ervoor zorgen dat Regio Hart van Brabant bereikbaar blijft. Goede communicatie zorgt ervoor dat dit beleidsthema toegankelijk is voor iedereen.

alles verbonden

op z'n kop

op z'n kop

‘Doe het maar helemaal zoals jij denkt dat het goed is’. Dat zei Marion over haar website ‘MyPilates’. Fijn, zo’n vrije hand. Structuur en tekst gingen helemaal op z’n kop.

ruimte voor iedereen

verkeersles op school

verkeersles op school

Jong geleerd is oud gedaan. Verkeersles op school draagt bij aan goed gedrag in het verkeer en verkeersveiligheid. Daarover communiceren houdt scholen, ouders en leerlingen scherp.

BVL en TT

bijdragen aan goede zorg

bijdragen aan goede zorg

Het is erg fijn om een communicatief steentje bij te dragen aan goede zorg voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Passie voor mensen en passie voor schrijven komen in de zorgsector samen.

Zorgnetwerk Midden-Brabant

... en de 7 uitvoeringsprogramma's

... en de 7 uitvoeringsprogramma's

Ga er maar aan staan: het redigeren van maar liefst 7 uitvoeringsprogramma’s van het domein mobiliteit voor de provincie Utrecht. En dat in nog geen maand. Natuurlijk lukte dat.

de vaart erin

ruimte voor BRO

ruimte voor BRO

Er is elk kwartaal ruimte voor Ruimte: het papieren magazine van advies- en ontwerpbureau BRO. De basis daarvoor leveren ze zelf aan. Daarna volgt de redactieslag.

tekstuele ordening

kriskras door de provincie

kriskras door de provincie

Leegstand. Verkeersveiligheid. Het provinciaal Milieu- en Waterplan. De Brabantacademie. Bouwen en wonen. De omgevingsvisie. Precieziebemesting… kriskras door de provincie Noord-Brabant om vervolgens in de pen te klimmen over wat er leeft en speelt.
met inkt zaaien, bewerken en oogsten

met inkt zaaien, bewerken en oogsten

Het poortje naar de Brabantse proeftuin dementie stond tot 2017 op een kiertje. Wat gebeurde er toch allemaal daarachter? Open die poort. Met vol zicht op wat daar te oogsten valt.

kruisbestuiving

alle woorden op de weegschaal

alle woorden op de weegschaal

‘Waarover je niet kunt spreken, daarover moet je zwijgen.’ (taalfilosoof Ludwig Wittgenstein, 1889-1951) Daarom: niets teveel schrijven en elk woord overwogen, zelfs het ‘het’ en een ‘en’.

werkvoorbeelden